Illustrating Mathematics

Jeg er spent på å være en del av en fantastisk bok, redigert av Diana Davis, og utgitt av American Mathematical Society! I denne boka finner du bidrag fra mange av de flotte menneskene som deltok på Illustrating Mathematics-programmet ved Institute for Computational and Experimental Research in Mathematics (ICERM) høsten 2019. Hvis du leser dette, savner jeg dere alle!

Her er litt generell informasjon om boka:

Denne boka er for alle som ønsker å illustrere sine matematiske idéer, som etter vår erfaring betyr alle. Den er organisert etter materiale, snarere enn etter emneområde, og vektlegger med vilje prosessen med å skape ting og inkluderer diskusjoner om feil som skjedde underveis. Som et resultat kan leseren lære av erfaringene til de som kom før, og vil bli inspirert til å lage sine egne illustrasjoner.

Emner illustrert i denne boken inkluderer primtall, fraktaler, Klein-flasken, Borromiske ringer, fliser, romfyllende kurver, knuteteori, biljard, kompleks dynamikk, algebraiske overflater, grupper og primidealer, Riemanns zeta-funksjon, kvadratiske kroppper, hyperbolsk geometri og hyperbolske 3-manifolder. Alle som åpner denne boken, bør finne en type matematikk som de identifiserer seg med.

Hver bidragsyter forklarer matematikken bak illustrasjonen deres på et tilgjengelig nivå, slik at alle lesere kan sette pris på skjønnheten til både objektet selv og matematikken bak det.

Illustrating Mathematics, American Mathematical Society (2020)

Mine bidrag

Jeg har to bidrag til denne boken. Den første er i kategorien 3D-printing.

3D-printed Card Shuffling and Permutations, Illustrating Mathematics, AMS (2020)

3D-printed Card Shuffling and Permutations, Illustrating Mathematics, AMS (2020)

Den andre er i denne kategorien «Flere måter å illustrere det samme på».

Perspectives on the Hilbert Curve, Illustrating Mathematics, AMS (2020)

Perspectives on the Hilbert Curve, Illustrating Mathematics, AMS (2020)

Bokinformasjon

Tittel Illustrating Mathematics
Forfatter Diana Davis
Forlegger American Mathematical Society
Isbn 978-1-4704-6122-5
År 2020
Url American Mathematical Society